Nieuws

Wielerronde 2017

Wielerronde 2017

Vrijdagavond was het in Prinsenbeek weer tijd voor de jaarlijkse wielerronde. Net zoals voorgaande jaren was de OVP erbij met een borrel bij Café Bar De Stee én als deelnemer van de prominentenrit. Zoals u op de foto’s kunt zien was het een gezellige en sportieve avond.

Ondertekening Convenant KVO

Ondertekening Convenant KVO

Op donderdag 7 april is het Convenant Keurmerk Veilig Ondernemen ondertekend door Burgemeester Depla, Huub Miegielsen (bestuur OVP), Igor Maas (teamchef politie) en Marcel de Jong (Commandant Brandweer). Hiermee is de laatste officiële stap gezet en is de samenwerking nogmaals bekrachtigd. Tot 2018 zullen de ondernemers van Prinsenbeek houder zijn van het KVO en samenwerken aan veiligheid. De maatregelen die worden genomen zijn eerder al gecommuniceerd (voor alle volledigheid bijgevoegd). Na elk KVO overleg wordt een nieuwsflits verstuurd aan de ondernemers.
Tevens is op 7 april de aftrap gegeven van de bezemactie. Alle ondernemers ontvangen een bezem om samen het winkelgebied schoon te houden. Want in een schoon winkelgebied is het gezellig shoppen!

Tekst: Audrey van Doornspeek

Najaarsborrel OVP 2015

Najaarsborrel OVP 2015

Het was gisteren al vroeg in de avond druk op de schaatsbaan. Veel ondernemers kwamen een drankje drinken tijdens de georganiseerde netwerkborrels. Ook voor de innerlijke mens was gezorgd en het geheel werd opgeluisterd door live muziek. De kinderen konden ondertussen hun kunsten op het ijs vertonen. De OVP had haar leden ook uitgenodigd, en zij waren ruim vertegenwoordigd. Het bestuur kijkt terug op een geslaagde avond. Hierbij nog een kleine sfeerimpressie.

 

Werkzaamheden Haverdijk / Valdijk uitgesteld

Werkzaamheden Haverdijk / Valdijk uitgesteld

In tegenstelling tot eerdere berichten van de gemeente, verschenen er deze week toch borden dat er werkzaamheden bij het kruispunt aan de Valdijk / Haverdijk aan komen.

In verband met de bereikbaarheid van het centrum en natuurlijk dus ook de ondernemers van Prinsenbeek, is besloten om deze werkzaamheden uit te stellen tot na de feestdagen.

Begin 2016 zal de gemeente starten met hun werkzaamheden. Er komt een nieuwe riolering en een nieuwe indeling van het kruispunt. Deze werkzaamheden zullen volgend jaar wel voor overlast zorgen maar er zijn goede afspraken gemaakt betreffende periodes van werkzaamheden en bewegwijzering.

Als u nog vragen heeft kunt deze altijd aan de OVP voorleggen.

Wielerronde 2015

Wielerronde 2015

Vrijdagavond was het in Prinsenbeek weer tijd voor de jaarlijkse wielerronde. Net zoals voorgaande jaren was de OVP erbij met een borrel bij Café Bar De Stee én als deelnemer van de prominentenrit. Zoals u op de foto’s kunt zien was het een gezellige en sportieve avond.

Wekelijks spreekuur voor ondernemers

Wekelijks spreekuur voor ondernemers

Vanaf 2 april start Bob Bergkamp, wethouder Economische Zaken, een wekelijks spreekuur voor ondernemers. Het spreekuur is iedere donderdag van 08.00 tot 09.00 uur en vindt plaats in de bedrijfsontmoetingsplaats Hub88 aan Boschstraat 88 in Breda. Het spreekuur past in het streven van het college om de relatie met ondernemers te verbeteren. 

Bob Bergkamp, wethouder Economische Zaken: : ‘Het spreekuur is vooral bedoeld om op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek te gaan met ondernemers over mogelijke plannen, economie en werkgelegenheid Zo hoor ik ook meer wat er speelt en kunnen we gelijk actie ondernemen. Belangrijk, want als het met ondernemers goed gaat, is dat ook goed voor de economie.  We hebben elkaar hard nodig nu en in de toekomst.”

Het ondernemersspreekuur is één van de initiatieven in de ambitie om de dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. Naast het spreekuur wordt er samen met ondernemers gewerkt aan verbetering van de informatie op de website om te komen tot een zogenaamd digitaal ondernemersloket. Daarnaast blijkt uit de contacten met ondernemers dat zij veel waarde hechten aan persoonlijk contact. Met de inzet van accountmanagers, wekelijkse bedrijfsbezoeken en het ondernemersspreekuur geeft het college ook invulling aan deze wensen van de ondernemer.

ALV 2015

ALV 2015

Gisteren vond de Algemene Leden Vergadering van de OVP plaats bij Feestcafé D’n Henk.
Voordat de vergadering startte, was een buffet geregeld.
Tijdens de vergadering werd het jaar 2014 geëvalueerd en werden de leden bijgepraat over de plannen van 2015. Onderwerpen die onder andere aan de orde kwamen, waren het Dorpsplan, Keurmerk Veilig Ondernemen en de nieuwe bloembakken in het centrum. Het bestuur en alle commissies van de OVP hebben uitgesproken ook dit jaar weer er alles aan te willen en zullen doen om de Beekse ondernemers te ondersteunen. Helaas was de opkomst niet heel groot. We hopen in 2015 de betrokkenheid van de ondernemers te vergroten, zodat we in 2016 meer leden mogen begroeten.

Kennismaking met andere ondernemersverenigingen

Kennismaking met andere ondernemersverenigingen

Onder het genot van een zelfgemaakt diner heeft het bestuur op uitnodiging
van de ondernemersvereniging Zevenbergen voor het eerst kennis gemaakt met
de besturen van ondernemersvereniging Zevenbergen, ondernemersverening “de
ondernemers” uit Etten-leur Noord en de ondernemersvereniging Klundert.

Tijdens het diner zijn er ideeën uitgewisseld, nieuwe inzichten ontstaan en
is er de intentie uitgesproken om samen een evenement te organiseren.

OVP leden die contact gegevens wensen betreffende (bestuurs)leden van
bovengenoemde ondernemersverenigingen kunnen contact op nemen met
communicatie@ovprinsenbeek.nl

Load More